***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Радев чака решение на НС, след това връчва втория мандат. Защо властите в Москва пренебрегнаха риска

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 25 март   

 

Едва когато Народното събрание се произнесе, президентът може да продължи конституционната процедура посредством връчване на втория мандат за сформиране на държавно управление в сегашния парламент.

***

„ Аз, до момента в който не видя указа за насрочване на изборите, имам вяра, че това безумство, което следим, ще бъде някак си преодоляно. 

Но сме напът да правим, аз бих споделил, непростителен политически грях с непредвидими последствия. 

Може би политическите водачи виждат своя интерес в предварителни избори, само че публичен интерес в предварителни избори няма никакъв. 

Виждам две вероятни логики и двете са свързани с персоналните страхове на водача на ГЕРБ, само че не желая да ги разисквам в този момент, тъй като ще вземе да се наскърбява, а пък мисля, че още има късмет да подминем тази, отново споделям - не неточност, а политически грях сега да хвърлим страната в безпорядък “.

***

„ Работеща правосъдна система, работещи регулатори и реформирани служби ли се оказа най-после казусът? “

***

***

Бившият основен прокурор Иван Гешев познава Петьо Петров - Пепи Еврото от 90-те години на предишния век, само че отхвърля да е ходил в ресторанта „ Осемте джуджета “.

***

27-годишен мъж е арестуван поради домашно принуждение над брачната половинка му в петричкото село Кавракирово.

По информация на полицията на 25-годишната жена е открита лека телесна щета.

***

„ По отношение на атентата аз одобрявам, че отговорни за него са ИДИЛ. И завършвам с разискването на това кой и за какво е отговорен за нападението ”, съобщи специалистът по интернационална сигурност и геополитика и някогашен заместник-министър на защитата проф. Румен Кънчев, който изясни, че са по-важни стратегическите проекти на спора в Украйна.

Това, че сега в Москва се изследва главно украинската версия за атентата като най-правдоподобна, си е техен проблем. Реалността обаче не е такава ”, уточни журналистът Николай Кръстев.

***

Заради атентата в Москва, за който отговорност пое „ Ислямска страна “, Франция увеличи равнището за опасност от тероризъм до най-високата степен.

Това разрешава стягането на ограниченията за сигурност на публичните места в страната, която единствено след няколко месеца ще е хазаин на Олимпийските игри. Решението беше взето по време на изключителна среща по въпросите на сигурността, свикана от президента Еманюел Макрон.

***

Китай е изправен пред следния избор – да се върне към остарялата си икономическа политика или да избере промени, с цел да насърчи растежа. Това съобщи ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, представена от Си Ен Би Си.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР